בראיון עבודה לרשותכם זמן מוגבל בו עליכם לשכנע את המראיין כי אתם האנשים המתאימים ביותר לתפקיד. כיצד תעשו זאת?
במסגרת עבודתי אני פוגשת מועמדים טובים אשר מתקשים לשווק את עצמם.
קחו פסק זמן וענו על השאלות בהמשך. בדקו היכן אתם נתקעים או מתלבטים, רעננו את זיכרונכם במידע שנשכח וגבשו החלטה מה להדגיש וממה להימנע. מגוון השאלות הוא רב, לכן אציג בפניכם חלק מהשאלות הנפוצות ומה עומד מאחוריהן.
"ספרו לי על עצמכם"
שאלה כללית מאוד אך יכולה ללמד עליכם רבות. למשל, האם אתם ממוקדים או מתפזרים? האם אתם מהססים או החלטיים? האם אופן חשיבתכם כרונולוגי ומסודר או אסוציאטיבי?
"במסגרת תפקידכם הקודם, מה אהבתם לעשות ומה פחות?"
המראיין יבחן כיצד אתם מתמודדים עם תחומי אחריות שאינכם אוהבים לעשות, באיזה מידה הדברים שמהם נמנעתם - רלוונטיים ומשמעותיים בתפקיד אליו אתם מועמדים.
"איזה חותם השארתם במקום עבודתך הקודם?"
האם אתם טיפוסים יוזמים וחדשניים או טיפוסים המשמרים את הקיים? באיזו מידה תפקודכם היה בעל משמעות ותרומה בארגון?
"מדוע סיימתם לעבוד במקום העבודה האחרון?"
סיבת עזיבתכם מקומות עבודה קודמים, יכולה ללמד על סיכויי הישארותכם בתפקיד הנוכחי.
באחת הפעמים שערכתי סימולציה עם מתאמן לקראת ראיון עבודה, שאלתי "מדוע סיימת את עבודתך במקום עבודתך האחרון ?" המתאמן ענה- "עזבתי את מקום עבודתי מכיוון שלא היתה לי סבלנות לתהליכים איטיים וארוכים. אני טיפוס שאוהב לקדם דברים מהר". לכאורה, חשב המתאמן כי תשובתו עשויה לעשות רושם טוב, הרי הוא איש של יוזמות, דוחף תהליכים מהר. מי לא רוצה "בולדוזר"?. אך הסתבר שהוא מועמד לתפקיד בחברה גדולה אשר מתנהלת באופן בירוקראטי, כבד ואיטי.. תשובתו עלולה לפסול את מועמדותו על הסף! מיותר לציין כי נשאלת השאלה האם המועמד עצמו באמת רוצה את התפקיד ומדוע.
"היכן אתם רואים את עצמכם בעוד שנתיים?"
באמצעות שאלה זו לומד המראיין על צרכים וציפיות. כמה זמן אתם צפויים להישאר בתפקיד? עד כמה נושא הקידום וההתפתחות בוער בקרבכם?
"מדוע אתם חושבים שאתם מתאימים לתפקיד?"
זהו הזמן לשווק את עצמכם. עשו זאת בענווה אך תוך הכרה בערככם. הציגו את נקודות החוזקה, את כישוריכם המקצועיים והבינאישיים הרלוונטיים לתפקיד.
"מהם חסרונותיכם, מה יקשה עליכם לבצע את התפקיד באופן מיטבי"?
אף אחד אינו מושלם. חשבו על חסרונות אמיתיים אשר יש בהם גם יתרון או חסרונות שאינם קריטיים לביצוע התפקיד המיועד. לדוגמה, אדם תובעני יוכל לומר: "אני דורש הרבה מעצמי אך גם מאנשים בסביבת עבודתי. לא כולם אוהבים את זה".
תרגול תשובותיכם יאפשר לכם להציג את עצמכם בראיון באופן שוטף, ממוקד ובטוח.
כך תגדילו את סיכוייכם לזכות במשרה. בהצלחה!
פסיכולוגית תעשייתית MSc
מאמנת אישית ועסקית
הכוונה תעסוקתית והכנה לראיונות עבודה
rekemdor@gmail.com טלפון: 054-7235717 , 04-9902116